Rukkipala rullmopsiga
Räimerulli retsepti autor on Pärnumaa piirkonna rannakaluri abikaasa Tiiu Sommer. Tänud Tiiu mõnusa maitse eest!
Kõigepealt valmista rullmops:
Võta 1 kg räimefileed, eemalda seljauim, keera räimefilee rulli ja aseta kaussi. Seejärel valmista marinaad.
Marinaad:
- 1 l keedetud jahutatud vett
- 5 spl soola
- 5 spl suhkrut
- 5 spl 30% äädikat
- ½ tl purustatud musta pipart,
- 1 purustatud loorberi leht
Sega ained kokku ja vala räimerullidele. Lase 24 tundi toasoojas seista, seejärel pane külmkappi.
Nüüd valmista munavõi:
Vahusta või, lisa juurde peene riiviga riivitud keedetud muna, lisa majoneesi ja vahukoort, veidi soola, Vahusta kuni mass on ühtlane kreemjas.
Võileiva valmistamine:
1 Leiburi Rukkipala
Kata rukkipala vahustatud munavõiga, seejärel lisa rohelist salatilehte, lao rullmopsid võileivale ja kaunista maitserohelisega (hakitud murulauk ja till) Pidulikkuse andmiseks võid kasutada söödavaid lilleõisikuid nt rukkilill.