Mahlane räimepirukas
- 125 g pärmi lehttainas
- 1/2 porgand
- 1/4 suvikõrvitsat
- 50-75 g maasuitsusinki
- 2 punast sibulat
- 100-150 g räimefileed
- 3 muna
- 100 hapukoort
- 75 ml vahukoort
- sool, must pipar jahvatatud
- hakitud till
Toored porgand ja suvikõrvits ribastada. Sibul hakkida. Maasuitsusink ribastada. Sibul praadida võis klaasjaks. Tõsta sibul köögipaberile nõrguma, et liigne rasv välja valguks. Nüüd prae eraldi porgand ja suvikõrvits. Tõsta samuti köögipaberile nõrguma. Kuumuta maasuitsusink ja tõsta nõrguma köögipaberile. Räimefileel võta ära seljauim. Klopi lahti muna, lisa vahukoor, hapukoor, sool ja pipar.
Rulli tainas võimalikult õhukeseks, aseta tainas vormi põhja ja äärtele.
Pane tainale sibul, juurvili ja räimefilee. Kalla üle muna koore seguga ja raputa peale hakitud tilli. Küpseta 220°C juures 35-40 minutit nii, et pealt on kergelt pruunikas.
Retsept leitav ka ajakirjast Oma Maitse 2015.a. juuni numbrist.
Foto: Meeli Küttim