Värviline Räimevorm
- 4 suurt kartulit
- 1 suurem porgand
- 1/2 suvikõrvitsat
- 75-100 g maasuitsusinki
- 3 punast sibulat
- 200-300 g räimefileed
- 3 muna
- 100-150 g hapukoort
- 75-100 ml vahukoort
- sool, must pipar jahvatatud
Toored kartulid ribastada, samuti porgand ja suvikõrvits. Sibul hakkida. Maasuitsusink ribastada. Sibul praadida võis klaasjaks. Tõsta sibul köögipaberile nõrguma, et liigne rasv välja valguks. Nüüd prae eraldi porgand ja suvikõrvits. Tõsta samuti köögipaberile nõrguma. Kuumuta maasuitsusink ja tõsta nõrguma köögipaberile.
Räimefileel võta ära seljauim. Klopi lahti muna, lisa vahukoor, hapukoor, sool ja pipar.
Nüüd aseta kihiti kartul, sibul, porgand, suvikõrvits, maasuitsusink ja räimefilee. Tee kaks kihti, nii et pealmiseks kihiks jääb kartul. Vala vormi muna koore segu nii, et pealmine kiht kartulit ei ole täielikult kaetud. Eelnevalt kuumuta ahi 220° C juures ja küpseta kuni 45 minutit ahjuvormis kaane all, seejärel võta kaan ära ja lase veel kuni pealmine kiht on kergelt kuldpruun. Serveeri rohelise sibula ja tilli kaunistusega.
Retsept leitav ka ajakirjast Oma Maitse 2015.a. juuni numbrist.
Foto: Meeli Küttim